Ez a Te oldalad? A szerkesztőbe belépve reklámmentesíthetsz!
A mastic szerepe a bőrápolásban
A bőr simasága nagymértékben függ a cink, vas, réz stb. mennyiségétől is. A cink antioxidánsként hat és számos enzimet is aktivál, kollagént termel. A cink hiánya többek között bőrirritációhoz, lassú sebgyógyuláshoz, pattanások kialakulásához vezethet. Ezek a mellékhatások mind elkerülhetőek a cink megfelelő mennyiségének pótlásával.
A cink antioxidáns és védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, hozzájárul az A-vitamin szint szabályozásához. A sejtek életerősek és egészségesek maradnak, elősegítik a regenerálódást az esetleges sérülések, égési sebek után is. A cink szerepe a kollagén előállításában azt jelenti, hogy természetes módon stimulálja a kollagén termelést, felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatot is. Ezzel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy csökkentse a faggyúmirigyek aktivitását, ezáltal szabályozza a faggyútermelődést. A mastic a száraz és a zsíros, problémás, aknés bőr kezelésére is egyaránt alkalmas. A hajkezelésnél csökkenti a hajhullást.
A többi nyomelem, mint például a vas és a réz, kombinálva a cinkkel, kiváló védelmet nyújt a ráncosodás és a káros radioaktív sugarak ellen. Ezeknek a nyomelemeknek felhalmozódott mennyiségét azonosították a khiosz-i masticban. Az imént említett anyagok jótékony gyógyászati hatása az emberi testre már tudományosan bizonyított.
A mastic olaj a kozmetikumokban: védőréteget képez a bőrön, ezzel egyidejűleg gyors felszívódási képességével a bőrön belül fejti ki legnagyszerűbb hatását. Azonnal csökkenti azokat a ráncokat is, amelyek a mélyebb rétegekben keletkeztek, ugyanis a bőr alsóbb rétegeit veszi célba. Csak tiszta hatóanyagokkal dogozik, valóban szemmel látható eredményeket garantál. Regeneráló hatású akkor is, ha megjelentek a ráncok és a bőr petyhüdtté vált. Ha fiatalabb korban kezdjük a mastic gyantából készült termékek alkalmazását, akkor megelőzzük a ráncok idő előtti kialakulását.
A mastic egyéb tulajdonsága: kiváló hidratáló, bőrregeneráló és antibakteriális hatású.